Истинска любов

Прочит: Марк 8:31-36

„По това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята.“
(1 Йоан 3:16)

В началото на съвместния ни живот съпругът ми заяви, че е готов да умре за мен. Тези думи бяха доста силни, но аз не му вярвах напълно. В деня преди да каже това, Майкъл си беше купил шейк. Аз не исках да пия цял, затова го помолих да опитам само една глътка от неговия. После отпих още една, и още една. Майкъл каза: „Защо не си вземеш отделен шейк?“. Ето защо, когато ми каза, че би умрял за мен, аз отвърнах: „Би умрял за мен, а не можеш да споделиш дори един шейк?“.
Сега се смеем на тази случка. Научили сме, че за да се обичаме така, както Христос обича нас, не е нужно да правим големи и драматични жестове. По-скоро трябва да вършим малки, но постоянни дела на любов. Майкъл ми показва своята любов към мен, като ме успокоява, когато не съм в настроение. Той работи много, за да издържа семейството, и ми помага в домакинството. Разтрива краката ми, когато ме болят. И дори споделя с мен своите шейкове. Със своите дела всеки ден той ми показва, че би дал за мен живота си.
На повечето от нас едва ли ще се наложи да умрат, за да покажат своята любов към някого. Но можем да се откажем от егоизма си, за да обичаме и да служим на хората по-добре, защото Исус се отказа от всичко заради всички нас.

Молитва: Отче, нека примерът за любов, който ни показа Исус, ни вдъхновява, за да обичаме всеотдайно. Амин.

Мисъл за деня: Как ще отразявам Христовата безусловна любов в света?
Кристи Аячета (Тексас)

Да се молим за: МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА.

Остави коментар

Live Reply