Истинска любов

Прочит: Второзаконие 32:7-11

 

„Вие видяхте какво сторих на египтяните, а как носих вас на орлови крила и ви доведох при Себе Си.“

                                                                                     (Изход 19:4)

 

Когато бях бременна с първото си дете, някой ми каза, че родителството ще ми даде по-ясно разбиране за Божията любов към мен. Беше прав. Винаги съм се грижила за сина си като квачка – хранила съм го и съм го пазила, защото го обичам безкрайно: от първия ден, в който го поех в прегръдките си, до днес. Когато беше бебе, придържах главата му, за да не се нарани, после го държах за ръка, докато се спускаше по пързалката, а по-късно го хващах, когато скачаше във водата и се учеше да плува.

Във Второзаконие Бог е сравнен с орлицата, която се грижи за своите рожби (32:11-12). Аз разбрах, че това, което ме прави добър родител – безкрайната ми любов, грижата и жертвоготовността – извират от Божията любов. Съвършената Божия любов е по-дълбока и по-силна от която и да е родителска любов. Ние сме възлюбени Божи чада и трябва да се учим от нея, за да бъдем такива, каквито Бог ни призовава да бъдем.

 

Молитва: Велики Боже, благодарим Ти за Твоята дълбока и безусловна любов. Помагай ни да обичаме другите, както Ти обичаш нас. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни показва какво е съвършената любов.

Джейна Ричардсън (Арканзас)

 

Да се молим за: МЛАДИТЕ РОДИТЕЛИ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply