Истинска помощ

Прочит: 2 Коринтяни 9:6-11

 

„И всички ядоха и се наситиха; и вдигнаха останалите къшеи – дванадесет пълни коша.“

(Матей 14:20)

 

Пенсионирах се преди много време, но никога не изпълних мечтата си да бъда мисионер. Само съм помагал финансово на различни мисионери. Наскоро чух за един такъв, който беше отчаян, защото църквата, която финансирала мисионерското му служение, не можела да продължи да го прави. Помолих няколко други църкви да помогнат, но без резултат.

Една сутрин, докато се молех, си спомних как Исус нахрани пет хиляди души. Когато Го посъветваха да разпусне събралия се народ, Той отвърна: „Няма нужда да ходят; дайте им вие да ядат“ (Матей 14:16). Пет хляба и две риби бяха абсолютно недостатъчни да задоволят глада на 5000 човека, както жезълът на Мойсей не можеше да изведе целия народ от Египет. Но и в двата случая Бог промисли за хората. Аз също не можех да помогна на онзи мисионер, но този библейски пасаж остана в ума ми.

Тогава се сетих за едни спестявания, които бях направил преди време. Реших, че повече няма да търся помощта на други хора, а ще помогна аз. Бог даде манна и пъдпъдъци на израилтяните в пустинята (Изход 16). Аз вярвам, че ако сме готови да помогнем на другите, Той ще снабди и нашите нужди.

 

Молитва: Боже на всяка милост, напомняй ни, че винаги имаме с какво да помогнем на хората в нужда. Амин.

 

Мисъл за деня: Моето желание да служа може да е отговор на нечия молитва.

Сюнг Джай Оу (Южна Корея)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ НАШАТА ПОМОЩ.

 

Остави коментар

Live Reply