Истинска стойност

Прочит: 1 Царе 16:1-13

„Може ли някой да се скрие в тайни места, че Аз да не го видя? – казва Господ. Не Аз ли изпълвам небесата и земята? – казва Господ.“
(Йеремия 23:24)

Преди известно време отидох да си купя използван автомобил. В началото просто надниквах през прозорците на колите и поглеждах цените на предното стъкло. За щастие, си спомних за думите на баща ми, че е лесно да боядисаш колата отвън, но е трудно да прикриеш ръждата отвътре. Точно така е! Когато се загледах по-внимателно, открих, че в долната си част много от колите бяха ръждясали. Нямаше да е добра идея да купя такъв автомобил.
По подобен начин Бог вижда истинската същност на хората. Нищо не може да остане скрито от Него (Йеремия 23:24). Нито има нещо, което накрая няма да се открие (Лука 12:2). Давид беше човек по сърцето на Бога (1 Царе 13:14), избран и оценен заради своя характер. Когато се изкушим да осъдим някого, трябва първо да преценим себе си и да видим дали характерът ни отговаря на Божията воля.

Молитва: О, Боже, благодарим Ти, че ни познаваш напълно. Помагай ни да живеем така, че другите да виждат Тебе в нас. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

Мисъл за деня: Ще преценявам себе си и другите, като гледам на сърце, както прави Бог.

Да се молим: ДА ВЗЕМАМЕ МЪДРИ РЕШЕНИЯ.
Хиндрек Таавет Таимла (Естония)

Остави коментар

Live Reply