Истинска свобода

Прочит: Галатяни 5:13-18

„И така, стойте твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго.“
(Галатяни 5:1)

Като млад имах куче на име Оли. Той беше мъничък, но много умен. Когато вземех ключовете, той веднага изтичваше и захапваше каишката си. Навън заставаше плътно до мен и държеше каишката в устата си. Щом му я сложех на врата, знаеше, че вече може спокойно да тича и по-далече.
Някои хора са свободни физически, но се поробени от вина, омраза към себе си, дългове. В момента аз съм в затвора за осъдени на смърт заради грешки, които направих, докато робувах на оръжията, парите и дрогата. Апостол Павел ни казва, че Христос ни е освободил, за да не се заплитаме отново в робско иго. Христос ми дава свобода, която ме освобождава духовно от тъмната и влажна килия, за да живея като Негов последовател.
Когато затворниците се освобождават, им дават документи, които да удостоверяват, че са свободни граждани. Нашето удостоверение е в Христос. Ако Го приемем в сърцата си, получаваме духовната свобода и свободата на ума, които може да ни даде само Той.
Аз може би никога няма да вкуся отново физическата свобода, но съм открил радост, мир, любов и силно християнско семейство. Исус ме е призовал към свобода, която могат да получат само тези, които Го последват.

Молитва: Боже, нека, докато се радваме на свободата, която си ни дал, да утешаваме тези, които са поробени от тежкото бреме на живота. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Никакви стени на земята не могат да ни отнемат свободата в Христос.
Реймънд Джонсън (Оклахома)

Да се молим за: ОСЪДЕНИТЕ НА СМЪРТ.

Остави коментар

Live Reply