Истинската красота

Прочит: Исая 40:28-31

 

„Прелестта е измамлива и красотата е лъх; но жена, която се бои от Господа, тя ще бъде похвалена.“

(Притчи 31:30)

 

Животът ми не е същият след диагнозата рак. Не харесвам това, което виждам в огледалото. Имам чувството, че съм се състарила с десет години. Косата ми е къса и рядка, суха и побеляла. Веждите и миглите ми едва се забелязват. Не мога да нося хубави ризи и летни дрехи, защото съм без една гърда. Не бях подготвена за дългосрочните последствия от операцията и химиотерапията.

Но през цялото време на изпитание хората ме наблюдават. Те не гледат физическите промени, а християнския ми пример. Силата ми, която идва от Бога, е насърчение за тях. При такова изпитание и за мен е насърчително да знам, че мога да помогна на някого.

И аз като повечето хора искам да бъда привлекателна за себе си и за другите, но понеже времето и обстоятелствата променят външния ми вид, се уча да гледам отвъд физическите несъвършенства. Може да изглеждам различно външно, но желанието ми да угодя на Бога не се е променило. Красотата е лъх, но моята връзка с Бога ще продължи завинаги.

 

Молитва: Господи, помагай ни да създаваме здрави взаимоотношения с Тебе през трудните времена, за наше добро и за доброто на останалите. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще търся Христос в себе си.

Шери Пикет (Калифорния, САЩ)

 

Да се молим за: ЖЕНИТЕ С РАК НА ГЪРДАТА.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply