Истински ценното

Прочит: Притчи 3:13-18

„Затова така казва Господ Йехова: Ето, полагам в Сион камък за основа, камък избран, скъпоценен, крайъгълен, за твърда основа; който вярва в него, няма да прибърза да бяга.“
(Исая 28:16)

След дълги години живот в нашата къща с жена ми разбрахме, че повече не можем да се грижим за нея. Децата ни бяха пораснали и се бяха преместили, а ние скоро трябваше да се пенсионираме. Това, което преди ни се струваше като приятен труд, сега беше единствено труд. Беше време и ние да се преместим.
Това никога не е лесно, още повече когато знаеш, че никога няма да видиш отново неща, за които си се борил толкова дълго и които си обичал толкова силно. Молехме се Бог да ни помогне да вземем трудните решения.
Спомних си за многото истории от Библията, в които различни хора оставят всичко, което имат, и се доверяват изцяло на Божията мъдрост. Бог ни обича и винаги ще ни води, затова ние не бива да се страхуваме от преместването. Сега с жена ми сме уверени, че въпреки всичко, което оставяме завинаги зад гърба си, ние продължаваме да търсим Божията воля, а това е истински ценното.

Молитва: Боже, помагай ни да не забравяме, че докато сме с Теб, не сме изгубили нищо. Амин.

Мисъл за деня: Когато сме с Бога, винаги сме си у дома.
Марк Картър (Тексас)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРЕМЕСТВА В НОВО ЖИЛИЩЕ.

Остави коментар

Live Reply