Истинските гости

Прочит: Лука 14:15-24

 

„И господарят каза на слугата: Излез по пътищата и по оградите и колкото намериш, накарай ги да влязат, за да се напълни къщата ми.“

                                                                         (Лука 14:23)

 

Веднъж планирахме да посрещнем новата година с богослужение в църквата. Постепенно хората се отказваха да присъстват, защото им изникваха ангажименти, и накрая никой не дойде. Бях разочарован, защото бях отделил доста време да подготвя програма.

По едно време се появи едно момче, което идваше на неделно училище, и попита няма ли да започна службата. Аз отвърнах: „Мисля, че няма да има служба, защото няма хора“. Но малкият ме погледна и каза: „Как да няма, трима сме – аз, ти и Исус!“. 

Осъзнах, че целта на това богослужение не беше само хората да се съберат, но и да прославим Бога и Той да ни благослови. Изпяхме няколко радостни песни и тогава започнаха да пристигат хора от квартала. Беше една нощ, изпълнена с радост. Много хора за пръв път дойдоха при Исус.

Тази случка ми напомня притчата от Лука 14-та глава. Когато господарят, който беше поканил гости на вечеря, започна да получава от тях извинения, че няма да дойдат, той започна да кани „по пътищата и по оградите“.

Нашето новогодишно богослужение се превърна в истински празник, защото тези, които дойдоха, искаха да бъдат там и бяха нахранени от хляба на живота – Исус Христос.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти, че ни каниш да отидем при Теб и да седнем на трапезата с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог често променя нашите планове, като ни подарява нещо по-добро.

Денис Роджас (Перу)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ БЛИЗО ДО НАШАТА ЦЪРКВА.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply