Историята не е свършила

Прочит: 3 Царе 19:1-9

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

(Исая 41:10)

 

Беше много тежко. Опитах всичко, но без резултат. Бях в безизходица и нищо не се променяше. Намерих си извинение да изляза от офиса и се усамотих в една стая. Седнах на пода, облегнах се на студената стена, затворих очи и се помолих Бог да отнеме живота ми.

От месеци не бях стабилна психически. Получавах помощ, но пред перспективата животът ми да продължи така, предпочитах той да приключи. За радост, Бог имаше друг план.

Докато четях Библията, Той ми припомни за Илия. Обикновено си представяме пророка изключително силен, но той беше човек и веднъж се молеше като мен: „Стига сега, Господи. Вземи душата ми“ (3 Царе 19:4). В отговор Бог му даде храна, която да го подкрепи, докато предприеме следващата стъпка. Историята на пророка не беше свършила. Моята също, както и вашата. Когато чувстваме, че нямаме повече сила, че няма какво повече да дадем, Бог ни посочва пътя пред нас, който ни очаква. Никога не сме сами – Той крачи с нас през цялото време.

 

Молитва: Господи, Ти знаеш кое е най-доброто за нас. Благодарим Ти, че ни даваш сила за предстоящия ден дори когато чувстваме, че не можем да продължим. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще търся Божията помощ във време на беда.

Тина Кларк (Масачузетс, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ГОТОВ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЖИВОТА.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply