Исус знае

Прочит: Евреи 2:10-18

 

„Понеже в това, дето и сам Той пострада като изкушен, може и на изкушаваните да помага.“

(Евреи 2:18)

 

Едно дете от неделното училище, което водя, каза, че Исус е преживял същите изпитания, с които и ние се сблъскваме днес. Тогава друго поклати глава и каза: „Искаш да кажеш, че е минал през пубертета?“. Макар да знаем, че Спасителят е живял като човек на тази земя, все сме склонни да не приемаме реалистично това. Допускаме, че Той някак свръхестествено се е разминавал с най-неприятните страни на живота.

Исус се е родил като беззащитно бебе, което е имало нужда от грижа. Израснал е в семейството на дърводелец, така че вероятно е играл сред дървен материал и прах. Преминал е и през пубертета, както всяко дете на тази възраст. Макар да е живял във време и култура, различни от нашите, Исус добре разбира човешкия живот.

Когато се чувстваме самотни и се питаме как ще продължим, нека не забравяме, че нашият Спасител вече е бил тук. Той чува нашия глас и винаги е с нас, докато преминаваме през трудностите на живота. Той ни привдига в най-тежките моменти. Дава ни надежда, когато сме обезверени. Радва се заедно с нас, когато сме преодолели болката.

 

Молитва: О, Боже, благодарим Ти, че винаги си до нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус знае. Той се грижи за нас.

Даяна Деринджър (Кентъки)

 

Да се молим за: ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply