Избавени

Прочит: Псалм 34:1-9

„Потърсих Господа; и Той ме послуша и от всичките ми страхове ме избави.“
(Псалм 34:4)

Беше два през нощта и аз седях в леглото, обляна в пот и напрягайки всичките си сили да избягам. Току-що се бях събудила от поредния кошмар. Този път ме преследваше огромен питон, който искаше да ме погълне. Добавих още един страх към дългия си списък и се запитах дали някога ще мога да се освободя от всички тях, както Давид в днешния прочит. Помолих се и само след няколко минути се почувствах спокойна в присъствието на Христос.
Животът е изпълнен със страхове – страх дали ще можем да плащаме наема си, страх от разрушаване на ценни взаимоотношения, страх от нощни кошмари. Но Давид ни уверява, че ако търсим Бога, ще се избавим от всичките си страхове.

Молитва: Благодарим ти, Боже, че ви освобождаваш от страховете. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Днес, когато страховете ме обземат отново, ще си припомня, че в Бога имам мир.
Вимбай Чизарура (Зимбабве)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ПОСТОЯННИ КОШМАРИ.

Остави коментар

Live Reply