Избавление

Прочит: Псалм 3:1-8

 

„От Господа е спасението…“

(Псалм 3:8)

 

Преди пет години първородният ми син беше диагностициран с диабет тип 1. Това означава, че всеки ден той се нуждае от инсулин и проверка на кръвната захар. Освен това собственото ми здраве започна да се влошава. Отстраниха ми матката, имам проблем с рамото, който не може да се разреши с операция, освен това ме мъчи мигрена. Всичко това прави обикновени неща от ежедневието много трудни, например да се наспя добре.

Една вечер, след проблем с нивото на кръвната захар на сина ми в продължение на час се опитвах да заспя. Тогава бавно станах от леглото. Взех Библията и мислех да почета от Левит, но вместо това отворих на едно място, което си бях отбелязала преди време: „Господи, колко се умножиха противниците ми! Мнозина въстават против мен“ (Псалм 3:1)

Авторът на псалма не е много различен от мен. Макар да не са същите, и неговите проблеми са много. В притеснението си той се обръща към Бога: „извиках към Господа“ (ст. 4). Той се доверява на Господ за помощ: „От Господа е спасението“ (ст. 8). Чрез този псалм Бог ми показа, че не съм сама и Той може да ме избави. Каквито и да са проблемите ни, Бог е верен и няма да ме остави.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че се грижиш за нас при всички изпитания. Амин.

 

Мисъл за деня: Господ е силен и ще ме избави.

Хайди Купиц (Орегон, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРА С ХРОНИЧНИ БОЛЕСТИ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply