Избери да се довериш

Прочит: Псалм 23:1-6

 

„Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мен…“

                                                                                 (Псалм 23:4)

 

Една планова и на пръв поглед лека операция причини на моя съпруг животозастрашаващи усложнения и сега той беше на косъм от смъртта. Това ме изправи пред истината, че не мога по никакъв начин да контролирам живота си. Но аз знаех, че Бог е жив.

Със сигурност аз не можех да избирам какво да ми се случва, но имах избор как да реагирам на случващото се. Докато седях в интензивното отделение, си мислех, че когато повярвах в Исус, Той стана моят Добър пастир. Мисълта за Неговата неограничена сила изпълваше сърцето ми с мир и утеха. Реших да се доверя изцяло на Добрия пастир, както правеше псалмопевецът (Псалм 23).

Неочакваните обрати в живота и несигурното ни бъдеще могат да изпълнят сърцата ни със страх и да ни ограбят мира и радостта, но имаме надежда. Мирът и утехата, даже радостта, се връщат, когато си спомним, че сме овце на Божието пасбище. Нека се доверим на Добрия пастир, защото Той винаги се грижи за нас.

 

Молитва: Благодарим Ти, Пастирю Христе, че ни водиш по пътеки, които са най-добри за нашия духовен растеж. Ти ни даваш всичко, от което се нуждаем, и Те възхваляваме за Твоята любяща и вечна грижа. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да си отдъхнем, защото Бог винаги се грижи за нас.

Сандра Хастингс (Германия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ ОПЕРАЦИЯ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply