Избери радостта

Прочит: Битие 12:1-9

 

„… Господнето слово дойде към Аврам във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е много голяма.“

(Битие 15:1)

 

 

Често мисля за историята на Аврам, който стана Авраам – тя ми вдъхва вяра и ме насърчава да съм покорна на Бога. Освен това напомня донякъде за моята история.

Аврам не беше млад, когато Бог го призова да напусне своето отечество, аз също не бях. Той беше на 75, а аз – на 58. В новия живот, който го очакваше, Аврам беше добре осигурен, докато на мен Бог ми каза: „За теб имам нещо повече от материално богатство. Искам да си богата духовно, докато водиш скромен живот в Хондурас“. Той смени името му на Авраам (Битие 17:5), моето име също беше сменено, когато се посветих на служение.

Чета историята на Авраам отново и отново. Никъде не откривам как се е чувствал, когато е излизал от своята земя, но съм насърчена, че имам същата свобода. Мога да избера дали ще вървя напред с радост, или със съмнения и горчивина. В повечето случаи избирам радостта, но понякога се чувствам обезкуражена. Призивът за служение не гарантира живот без моменти на отчаяние, но дори когато се почувстваме отчаяни, можем да открием дълбока радост в удовлетворението, че следваме Божия призив за живота си.

 

Молитва: Боже, помогни ни да вкусим радостта от посвещението. Благодарим Ти, че си наша закрила и най-голяма награда. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да избера с какви чувства да приема и последвам Божия призив.

Сестра Алегрия дел Сеньор (Хондурас)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НАПУСКАТ РОДНИТЕ СИ МЕСТА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply