Избирам радостта

Прочит: Неемия 8:5-18

 

„… не скърбете, защото радостта в Господа е вашата сила.“

                                                                               (Неемия 8:10)

 

Не вярвах, че могат да ме съкратят от работа, докато един ден това се случи. Сутрешните разходки, карането на велосипед, участието в женската група в църквата бяха дейностите, които плътно запълваха първите месеци след съкращаването ми. Изпращах множество молби за работа, но никакъв отговор не пристигаше. Едва ли някой щеше да вземе на работа 63-годишна жена. Постепенно чувството за безполезност започна да ме потиска ужасно. Защо беше толкова трудно да се радвам на нещата, които правех с такова желание?

Веднъж, докато се молех за насърчение, като че ли чух Божия глас: „Не скърби, защото радостта в Господа е твоята сила“ (Неемия 8:10). Макар да срещна огромна съпротива при възстановяването на стената на Йерусалим, Неемия се моли дълго за Божията помощ. Неговият пример ме насърчи да се доверя само на Бога за помощ в трудната ситуация, в която се намирах. Помолих Го да премахне чувството за безполезност и да ме води в новия етап от живота ми.

Аз познавам Бога и това е достатъчно основание да се радвам, вместо да скърбя. Вярата в Него и общението с Него ми дават сила да се изправя пред всичко, което ме очаква. Притеснението ми се обърна на благодарност за всичко, което Господ ми подарява. Неговата милост е толкова изобилна, че мога да я споделям с много други хора.

 

Молитва: Работи чрез мен днес, Господи, за да бъда благословение за някого. Амин.

 

Мисъл за деня: Струва си да изберем радостта.

Сю Торней (Калифорния)

 

Да се молим за: СЪКРАТЕНИТЕ ОТ РАБОТА.

Остави коментар

Live Reply