Издигни ръката си

Прочит: Изход 14:15-22

 

„И така, Мойсей протегна ръката си над морето; и Господ предизвика оттеглянето на морето цялата онази нощ от силен източен вятър и в морето се яви суша, и водите се раздвоиха. Така израелтяните влязоха сред морето по сухо…“

(Изход 14:21-22)

 

2018 г. донесе огромна промяна в живота ми. Само за три месеца се роди дъщеря ми, а двете ми баби починаха. След постоянна молитва стигнах до заключението, че най-добрият начин да намерим мир и покой, е винаги да издигаме гласа си към Господа. Когато египтяните наближиха израилтяните, които Мойсей беше извел от Египет, Бог му заповяда да издигне ръката си над морето, за да се раздели и народът да премине по сухо. След десетилетия робство на него сигурно му се искаше да се откаже, изпълнен със страх, съмнения и гняв. Но той избра да послуша Бога. Издигна ръка и я простря над морето. Един акт на покорство доведе до чудото, което избави израилския народ от ръцете на фараона.

Когато изберем да служим на Бога независимо от обстоятелствата, Той може да извърши неща, които за света изглеждат невъзможни. Колкото и изтощени да изглеждаме, Бог не иска да стигаме до отчаяние. Той е с нас, за да устоим.

 

Молитва: Верни Боже, дай ни сила да издигнем ръцете си към Тебе, когато се уморим да се борим. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да прославям Бога в изпитанията.

Зак Шаар (Охайо, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ИЗТОЩЕН.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply