Издръжливост

Прочит: Йоан 16:28-33

 

„Който победи, ще се облече така в бели дрехи; и Аз… ще изповядам името му пред Моя Отец и пред Неговите ангели.“

(Откровение 3:5)

 

Приятелката ми Лиза ме научи, че да преминеш през нещо, понякога означава да го изтърпиш. Тя беше млада майка, когато разбра, че има рак. Бори се с болестта близо десет години, като през цялото това време не ѝ позволи да я доведе до отчаяние. Въпреки болката тя остана вярна на Бога. Лиза ме научи, че справянето с изпитанието не винаги означава пълно изцеление или разбиране за случващото се. Устояването често изисква смелост пред лицето на страха и мъката, запазване на вярата въпреки безнадеждната ситуация.

Библията ни разказва за много хора, които устояват при много опасни ситуации. Когато Бог призова Авраам да се премести в непозната земя, той се покори (Битие 12) и по-късно стана баща на голям народ. Йосиф остана верен на Бога въпреки всички изпитания, за да достигне до такава власт, която да спаси народа му (Битие 37-47). Раав рискува живота си, за да спаси съгледвачите (Исус Навин 2-6), и стана част от Исусовото родословие (Матей 1). Всички те повярваха на Божието обещание и днес хората продължават да научават важни истини за Него от техния пример. През цялата човешка история Бог е бил верен. Той продължава да върви с нас, докато преминаваме през изпитания, и ни дава това, което ни е необходимо, за да издържим.

 

Молитва: Боже, Защитник на всички, които Ти се доверяват, благодарим Ти за обещанието винаги да бъдеш с нас. Каквото и да се случва, Ти си победил света! Амин.

 

Мисъл за деня: С Божията помощ мога да премина през всякакви изпитания.

Шели Пиърс (Тенеси)

 

Да се молим за: БОЛНИТЕ ОТ РАК.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply