Издръжливост

Прочит: Евреи 12:1-6

 

„… нека тичаме на очертаното пред нас поприще, като насочваме своя взор към Исус…“

                                                                                (Евреи 12:1-2)

 

Когато бях в гимназията, с отбора ни по крос често отивахме да бягаме боси по плажа. В началото бяхме неопитни и негодувахме, задето треньорът ни кара да правим нещо толкова натоварващо. Беше почти невъзможно да се тича скоростно по пясъка. Резултатите ни бяха отчайващи. Но благодарение на тези тренировки развихме своята сила и издръжливост.

Не спирахме да се оплаквахме, докато спечелихме едно много трудно състезание. Опитите да се задържим стабилно на подвижния пясък ни бяха направили внимателни към всяка крачка и ние се бяхме научили да преодоляваме болката и съпротивлението. Когато спряхме да негодуваме, вече бяхме победители.

Понякога Бог допуска трудни моменти в живота ни и ние се обезкуражаваме. Започваме да негодуваме, защото не разбираме, че Неговата цел не е да ни съсипе, а напротив – да ни изгради. Когато сме разочаровани, ще станем по-силни, ако се надяваме на Божията мъдрост, продължаваме напред и не се отказваме до края.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята мъдрост и вярност, които ни укрепяват в моментите на разочарование. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако с постоянство се опитваме да преодолеем пречките, които животът ни поставя, Бог ще ни даде сила да успеем.

Кати Томас (Флорида)

 

Да се молим: ДА НЕ СЕ ОБЕЗСЪРЧАВАМЕ.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply