Изгубен и намерен

Прочит: Лука 15:11-24

„… този мой син беше мъртъв и оживя, изгубен беше и се намери. И започнаха да се веселят.“
(Лука 15:24)

Преди известно време домашната ни котка Чарли успя да излезе от къщата и се изгуби. В продължение на две седмици претърсвахме квартала, молехме се и дори разлепихме нейни снимки, но нямаше и следа от нея. Малко преди да се откажем, Бог чу молитвите ни и Чарли се върна вкъщи невредима.
Тази случка ми напомни за Притчата за блудния син. И аз като по-малкия брат често се отдалечавам от Бога и тръгвам по собствени пътища. Не че отивам много далече, но малките решения, като това да гледам телевизия, вместо да почета от Библията, да пропусна молитвата или да не помогна на някого в нужда, в крайна сметка ме отдалечават от Бога.
Макар че многото пътища, които този свят ни предлага, изглеждат съблазнителни, Христовата смърт и възкресение ни обещават много по-голяма награда в Божия дом във вечността. Когато сме изкушени да напуснем сигурността на Божия дом, можем да потърсим Неговото водителство в молитва и в Библията. Ако все пак се отдалечим, Бог винаги е готов да ни посрещне отново. Небето се радва за всеки покаял се грешник (Лука 15:7, 10). Божите обятия винаги са отворени за изгубените, които искат да се върнат при Него.

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоята изобилна милост. Ако изгубим пътя, помогни ни да го намерим отново и да се върнем при Твоята любов и прошка. Амин.

Мисъл за деня: Винаги мога да се обърна към Бога за сигурност и насока.
Чад Зелени (Айова)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗГУБИЛ ДОМАШНИЯ СИ ЛЮБИМЕЦ.

Остави коментар

Live Reply