Изходен път

Прочит: Исая 43:1-7

„Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; но верен е Бог, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, а заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така че да можете да го издържите.“
(1 Коринтяни 10:13)

Много хора, когато се опитват да успокоят някого след преживяна трагедия, казват: „Бог никога не ни дава повече, отколкото можем да носим“. Това обаче може да има обратен ефект и дори да разстрои човека още повече. Може да ни отговорят: „Ако Бог ми изпраща това, понеже съм силен, не искам да бъда силен“.
Всъщност това „успокоение“ идва от 1 Коринтяни 10:13, но стихът в своята цялост казва нещо по-различно. Смисълът е, че животът, а не Бог, ни поставя пред различни изпитания. Те са подобни за всички хора и това е донякъде успокоително. Съчувствието и подкрепата могат да направят чудеса. Библейският стих ни казва още, че понякога изпитанията надвишават човешките ни сили. Понякога те ни повалят и не можем да продължим напред. Но Бог знае това и ни помага да издържим. Апостол Павел ни уверява, че когато сме изпитвани отвъд силите си, Бог ще промисли за изходен път, за да преминем през пропастта и да видим светлината на новия ден.

Молитва: Боже, помогни ни да видим изходния път, който откриваш за нас, и ни дай вяра в Твоите обещания. Амин.

Мисъл за деня: Когато животът е твърде труден, Бог ще промисли за изходен път.
Хоуп Харли-Моулд (Ню Йорк)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИМА НУЖДА ОТ УТЕХА.

Остави коментар

Live Reply