Изходен път

Прочит: Матей 6:25-34

„Затова не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Достатъчна е на всеки ден неговата злоба.“
(Матей 6:34)

Американският лекоатлет Райън Хол казва, че не трябва да мислим за следващия връх, който стои пред нас, а за следващата крачка. Това до голяма степен съответства на казаното в днешния библейски стих. Ние се притесняваме за месечните сметки, за проблемите на децата си, за здравето, за старините си, за това какво ще ядем и какво ще пием, какво ще обличаме. Филипяни 4:6 ни напомня: „Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение“.
Всеки мисли и се подготвя за бъдещето си, но прекалената тревога за бъдещето може да ни попречи да се съсредоточим върху важните неща от настоящето. Каквито и да са проблемите ни, можем да ги поверим на Бога. Библията ни дава много примери за това, че Бог отговаря на молитвите: молитвата на Анна за дете (1 Царе 1:1-20), молитвата за изцерение на Езекия (4 Царе 20:1-6), молитвата на Йона за втори шанс (Йона 2:1-10), молитвата на прокажения за избавление (Матей 8:1-3).
Бог може да стори същото и за нас. Дори когато нещата изглеждат безнадеждни и не виждаме изходен път, Бог има отговор, който чака за нас.

Молитва: Боже, помогни ни да преминем през днешния ден, без да се тревожим за утрешния. Амин.

Мисъл за деня: Мога да възложа всичките си проблеми на Бога в молитва.
Рик Стокуел (Кънектикът)

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА БОЖИЯ ПРОМИСЪЛ.

Остави коментар

Live Reply