Изкачване

Прочит: Филипяни 2:1-11

„И така, бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.“
(Матей 5:48)

По време на една ваканция заведох синовете си в северната част на Ню Мексико, където има много красиви места и исторически забележителности. В единия от дните дори изкачихме най-високия планински връх в щата. Бях се подготвял физически за това приключение, но знаех, че най-голямото изпитание ще бъде дишането. Върхът е на повече от 4000 метра височина.
Докато се изкачвах бавно нагоре, се запитах готов ли съм да положа същите усилия в пътя си с Христос. Имам ли същата решителност, както в този момент?
Многократно спирах да си поема дъх, но стигнах до върха. В определени моменти се колебаех дали да не се откажа, но бързо прогонвах тази мисъл. Бях стигнал твърде далеч и се бях подготвял твърде сериозно, за да спра. И така, имам ли същата готовност и решителност да обичам Бога и ближните си? Може да не съм голям планинар, но ми се иска да постигам големи духовни успехи. Искам да стигна толкова далеч и толкова високо, колкото ми помогне Христос – Начинателят и Завършителят на моята вяра (Евреи 12:2).

Молитва: Господи, помогни ни да дадем най-доброто от себе си в пътя на вярата. Помогни ни да обичаме своите ближни както себе си. Амин.

Мисъл за деня: Какви усилия полагам в пътя си с Бога?
Майкъл Фрайли (Тексас)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ПОДОБРИ ФИЗИЧЕСКАТА СИ ФОРМА.

Остави коментар

Live Reply