Изкорени бурените

Прочит: Римляни 12:14-21

 

„И внимавайте да не би някой да не достигне до Божията благодат; да не би да поникне някой горчив корен, за да ви смущава и мнозинството да се зарази от него…“

                                                                                  (Евреи 12:15)

 

Тази година розите, които засадих, не ме разочароваха. Бяха обкичени с различни цветове и създаваха неповторима красота в градината.

Когато се приближих, забелязах, че около розите беше пълно с бурени, някои от които доста приличаха на цветя, но всъщност бяха вредители и трябваше да ги отстраня. Почистих ги, но само след известно време те се появиха отново. Нямаше спасение от тези бурени!

Библията ни говори за един такъв бурен, който ако бъде оставен да расте и да се развива в живота ни, ще ни причини много вреди. Ако горчивината се вкорени в нас, ще започнем да нараняваме другите хора. Единственият начин да се справим с този проблем, е да изкореним лошите си навици, а за тази цел се нуждаем от Божията помощ. Когато помолим Бог да ни помогне да премахнем горчивия корен от живота си, трябва да станем още по-бдителни, за да не поникне той отново. Любовта и прощението, които Бог ни подарява, променят нашия живот.

 

Молитва: О, Боже, отнеми горчивината от нашите сърца и вложи в тях любов и доброта. Нека Твоята любов достига до всички хора в света. Амин.

 

Мисъл за деня: Напоявай с молитва градината на живота и ще се радваш на красиви цветове.

Шърли Майърс (Ню Йорк)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply