Изкорени плевелите

Прочит: Марк 4:3-9

 

„Най-накрая, братя, всичко, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално – това зачитайте.“

(Филипяни 4:8)

 

След продължителния период на валежи нямах търпение да се върна отново към работата в градината. Беше добре, че нямаше да се налага да поливам растенията. Те бяха избуяли. Плевелите – още повече. Сякаш растяха двойно по-бързо и притискаха всички останали растения в градината.

Умът ми понякога прилича на тази градина. Негативните мисли избуяват и постепенно започват да задушават положителните. Трябва да се справя с тях, както и с бурените – да ги изтръгна от корен, за да не завладеят целия ми ум. Открих, че най-добрият начин да сторя това е, като започна да чета всеки ден Библията и да се моля. Насочването на ума към Бога още от сутринта влияе на мисленето ми през целия ден. Когато лошите мисли се появят, Божите обещания ми помагат да ги разпозная и ми дават сила да насоча ума си към Неговата истина.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни даваш Своето слово на истината, което да ни води, за да следваме Твоята воля. Амин.

 

Мисъл за деня: Насочването на ума ми към Божията истина ми помага да мисля ясно.

Санди Стори (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply