Излез!

Прочит: Йоан 11:28-44

 

„Като изрече това, извика със силен глас: Лазаре, излез навън! Умрелият излезе, с ръце и крака, повити в саван, и лицето му забрадено с кърпа. Исус им каза: Разповийте го и го оставете да си отиде.“

                                                                       (Йоан 11:43-44)

 

Къщата ни беше обявена на продан, защото не можех да изплащам ипотеката, а имах три малки деца, които разчитаха единствено на мен. Бях гневна, засрамена и много изплашена. Чувствах се духовно и емоционално мъртва.

Когато молех Бога за помощ, чувствах как Той ми казва същото, което Христос каза на Лазар: „Излез!“. Със сълзи на очи чувах Божия шепот: „Няма нужда да се криеш от срам. Нека роднините и приятелите ти знаят през какво преминаваш. Аз ще бъде с теб в това изпитание“.

Уповавайки на Бога, аз осъзнах, че страхът ми да не бъда съдена нямаше основания. Когато споделих проблема си с роднините и хора от църквата, получих от тях любов и подкрепа. Те ми помогнаха да се избавя от страха и срама. За първи път от много години се почувствах свободна. Можех да мисля позитивно, да се насоча към добрите възможности, уверена, че Господ е и ще бъде винаги до мен.

Въпреки че често сме обзети от гняв и страх, нека възложим надеждата си на Бог, Който винаги ще бъде с нас. Можем да бъдем свободни. Един прекрасен свят ни очаква, както и много хора, които ни обичат и се нуждаят от нас.

 

Молитва: Боже, освободи ни от страха и срама и ни води към живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни вика да излезем от „гроба“ на страха и срама и да заживеем свободни.

Джил Мейш (Мериленд)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply