Изморени нозе

Прочит: Матей 11:28-30

 

„Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.“

                                                                               (Матей 11:28)

 

Събрахме багажа си и с петгодишната ни дъщеря Алисън тръгнахме надолу по планинския хълм. Бях възхитена от красотата на Божието творение. Огромни борове стояха наредени като войници, които ни позволяваха да погледнем през тях, за да се насладим на величието на планината. Без да отмествам погледа си, казах на Алисън: „Не е ли красиво?“. „Ами не и когато са ти изморени краката“ – отвърна тя. Осъзнах, че докато моят поглед е отправен напред, погледът на дъщеря ми е вперен в неравния и изтощаващ път.

Всички ние преживяваме моменти, в които краката ни са толкова изморени, че не виждаме красотата около себе си. Изпълненият с трудности житейски път ни превежда през проблеми във взаимоотношенията, грижа за възрастни родители, загуба на близки хора, справяне с всевъзможни предизвикателства, финансови трудности. Каквото и да лежи на пътя ни, Христос ни казва: „Елате при Мен“.

Когато отидем при Бога в молитва или четейки Неговото слово, започваме да се учим от Неговия Дух и да чувстваме любящата Му грижа. Той ни привдига, променя нашия фокус – от умората към красотата на всичко около нас. Трудният път продължава да лежи пред нас, но перспективата ни се променя и можем да се радваме на живота.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че носиш нашето бреме и ни даваш мир. Помогни ни да насочим погледа си към Теб чрез Исус Христос, Който стана жертва за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да вдигнем погледа си от трудния път и да намерим надежда в Христос.

Джина Билсма (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, ЧИИТО НОЗЕ СА ИЗМОРЕНИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply