Изморени?

Прочит: Евреи 6:9-12

„Но ти бъди разбран във всичко, понасяй страдания, извърши делото на благовестител, изпълнявай службата си.“
(2 Тимот. 4:5)

Всяка неделя хора от нашата църква носят топла храна на гладни хора в един парк наблизо. Аз също участвам, но често раздаването на храна в неделя се превръща в натоварващ ангажимент за мен. В това време мога да си почивам у дома или да се разхождам по плажа. Но когато чуя думите на благодарност от една гладна майка или поговоря с непознат, докато той се радва на топлия обяд, забравям за желанието да си почивам и си припомням, че Исус иска да нося посланието на Божията любов дори когато съм изморена или отегчена.
Да съм Божи служител, означава да не загърбвам това послание. Ние сме призовани да устояваме в споделянето на вестта за Исус. Създадени сме, за да служим на Бога. Приема ли Христос за свой Господ, аз се наемам да изпълнявам тази мисия. Искам да дам всичко от себе си.

Молитва: Господи, изпълни ни с усърдие и радост в споделянето на спасителната вест. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Ще дам ли всичко от себе си в служението на Бога през тази седмица?
Ейми Суонсън (Калифорния)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗМОРЕНИ ОТ СВОЕТО СЛУЖЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply