Изпитания

Прочит: Римляни 8:35-39

 

„Смятайте го за голяма радост, братя мои, когато попадате в разни изпитания, като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост. А твърдостта нека извърши делото си съвършено, за да бъдете съвършени и цялостни, без никакъв недостатък.“

                                                                                  (Яков 1:2-4)

 

Бях младеж, когато татко почина внезапно. Той беше първият обичан и близък човек, когото смъртта ми отне. Бях съсипан. Но днес, когато погледна назад към онези години, виждам, че Бог през цялото време се е грижил за моето семейство. Макар татко да липсваше на всички ни, в тъгата си станахме по-единни. Показвахме любовта си един към друг много повече от преди. Истината е, че в резултат на тази драма, която преживях при смъртта на моя баща, аз станах по-силен.

Понякога ни изглежда трудно да мислим трезво в моменти на криза. Загубите, които преживяваме, финансовите и личните кризи разбиват сърцето ни и съкрушават нашия дух. Но не е здравословно да се оставяме на отчаянието. Вместо това можем да си припомняме стиховете от Посланието на Яков: изпитанията произвеждат в нас твърдост. Всяко изпитание може да ни приближи към Бога.

 

Молитва: Исусе, помогни ни да виждаме Твоята помощ в моментите на болка. Амин.

 

Мисъл за деня: Всяко изпитание в живота може да ни приближи към Бога.

Антъни Колинс (Тенеси)

 

Да се молим за: БАЩИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply