Изцеление

Прочит: Псалм 118:1-14

„Сила моя и песен моя е Господ и Той ми стана избавител…“
(Псалм 118:14)

Декемврийският полет към дома беше късен, дълъг и много самотен. Аз скърбях за внезапната загуба на своя брат. Беше твърде рано да си отиде на 41 години. Молех се за сила да преживея предстоящото погребение и идващия празник Рождество без него. Не бях изпратила картичките и не бях пазарувала. Трябваше да подготвя подаръци за внуците. Сега просто исках да се прибера и да се скрия под завивките – може би завинаги.
Пристигнах след полунощ. Огледах се – дъщеря ми беше идвала със семейството си. Бяха почистили, бяха украсили елхата и най-хубавото от всичко – бяха наредили рождествените фигурки. Сърцевината на семейния ни празник беше на обичайното си място заедно с изработената от мъжа ми преди 35 години ясла. Всяка фигурка беше там. Коленичих, взех тази на Исус и като че ли самият Той ме прегърна. От очите ми потекоха сълзи на надежда. Знаех, че дните на скръб предстоят, но и че брат ми сега е в Божието присъствие. Щях да го видя отново.
Дори когато скръбта замества картичките, сладките и подаръците, празникът на Христовото рождество остава. Защото празнуваме Този, Който е наша сила, песен и избавител.

Молитва: Авва, Отче, благодарим Ти за дара на Твоя Син, за утехата в загубата и за надеждата за небето. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Мога да утешавам другите, както Исус е утешил мен.
Ронда Молър (Индиана)

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА НЯКОЙ, КОЙТО МИ Е ПОМОГНАЛ.

Остави коментар

Live Reply