Изцели ме – сега!

Прочит: Псалм 62:5-8

„Уповавай на Него, народе, по всяко време, изливайте сърцата си пред Него; Бог е прибежище за нас.“
(Псалм 62:8)

Болката, която ми причини раздялата с моя съпруг, изглеждаше непоносима. Бракът ни продължи едва две години и половина, но бяхме приятели от дълги години. Аз мислех, че това е мъжът на живота ми – човекът, когото Бог е избрал за мен. А сега го бях изгубила. Нищо не можеше да ме утеши.
Мъчителните дни се превърнаха в месеци. Докато хората около мен живееха живота си, аз се питах как ще продължа своя. Исках отговор веднага, а не след два месеца или година. Всяка една секунда се борех с мъката и самотата. Всички ми казваха, че времето лекува, но то сякаш ми беше враг, защото го губех в отчаяние.
Тогава Бог насочи вниманието ми към днешния библейски стих. Опитвайки се да се измъкна от отчаянието по-бързо, аз бях забравила, че Той е с мен дори в моментите на скръб. Той беше до мен всяка секунда. Аз споделях с Него своята тъга, а Той ми даваше възможност да поплача, защото точно от това имах нужда, преди да се възстановя.
Господ, нашата канара, ни е обещал да ни даде мир и утеха. Нека се уповаваме на това обещание.

Молитва: Господи, помогни ни да Ти се доверим, че ще бъдеш до нас във време на болка и загуба. Изцелявай ни и възстановявай нашия мир. Амин.

Мисъл за деня: Изцелението може да се забави, но Бог ще бъде с мен през цялото време.
Дженифър Бриганди (Канада)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИМА ТРУДНОСТИ В БРАКА.

Остави коментар

Live Reply