Изцеляващо докосване

Прочит: Матей 9:18-26

 

„А Исус, като се обърна и я видя, каза: Дерзай, дъще, твоята вяра те изцели.“

                                                                                   (Матей 9:22)

 

Преди няколко години се разболях и лекарите ми казаха, че могат да лекуват симптомите, но не могат да ме излекуват напълно. Най-важното нещо в живота ми стана търсенето на изход от болестта. Скоро се отчаях и се обърнах към Библията за утеха. Започнах да търся в нея истории за изцеляване на болни. Една от тях беше за жената, която вярваше, че ще бъде изцелена дори ако само се докосне до дрехата на Исус. Нейната вяра беше толкова силна, че я накара да си проправи път и да стигне до Него. Тогава Исус ѝ каза, че нейната вяра я е изцерила.

Започнах да се моля за изцеление, като си представях как търся Христос в молитва, за да се докосна до Него и да получа здраве. Това не се случи толкова бързо, но с времето мисленето ми се промени. Вече не поставях себе си на преден план, а молех Исус да ми помогне да Му служа.

Постепенно симптомите ми започнаха да отшумяват и днес съм свободна от болестта. Лекарите казват, че излекуването може да се дължи на доброто ми общо състояние, но аз вярвам, че дължа здравето си на Бога.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Библията, която ни води и вдъхновява. Амин.

 

Мисъл за деня: Кои библейски истории ми помагат в труден момент?

Вики Хайнс (Тенеси)

 

Да се молим за: ЛЕКАРИТЕ.

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply