Извинения, извинения

Прочит: Изход 3:7-12

 

„Бог му отговори: Аз ще бъда с теб и ето ти знака, че Аз съм те изпратил: когато изведеш народа от Египет, ще послужите на Бога на тази планина.“

(Изход 3:12)

 

Когато се сблъскам с нещо, което не мога да направя добре или което просто не се получава, за да се предпазя от неуспех, лягам пред телевизора и чакам. Понякога използвам тази своя слабост, за да не поемам ангажименти. Добър съм в намирането на извинения.

Много библейски герои правеха същото, включително и Мойсей. В днешния прочит Бог вижда страданието на Своя народ и изпраща Мойсей, за да го изведе от робство. Той обаче протестира: „Кой съм аз, че да ида при Фараон и да изведа израелтяните от Египет?“. Това извинение много прилича на моите: „Не мога да направя това. Толкова често се провалям! По-добре да се намери някой друг“. Но Господ увери Мойсей (уверява и мен): „Аз ще бъда с теб“.

Често се фокусираме върху своите недостатъци и си мислим, че не сме достатъчно умни, талантливи или опитни. Бог обаче не ни прави по-умни, нито по-талантливи. Той просто ни обещава да бъде с нас и това е всичко, от което се нуждаем.

 

Молитва: Боже, продължавай да бъдеш с нас и ни давай всичко, от което имаме нужда, за да изпълним Твоята воля. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог не заличава моите неуспехи, но остава с мен и ме изпълва с нова увереност.

Боб Ла Фордж (Ню Джърси)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИМА НУЖДА ОТ НАСЪРЧЕНИЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply