Извор на смелост

Прочит: Филипяни 1:20-26

 

„Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение.“

(2 Тимот. 1:7)

 

След като получих инсулт, за да се възстановя максимално, се върнах при семейството и живота, който бях оставила преди това. След седем месеца на рехабилитация прогресът ми беше минимален – все още не можех да се движа и да говоря.

Когато най-сетне се прибрах вкъщи в инвалидна количка, всичко беше приготвено съобразно новите ми нужди. Ето как ще бъде занапред – си помислих – това е новият ми живот! Никога повече няма да мога напълно да се грижа за себе си. Стомахът ми се сви на топка.

Хората, които ме посещаваха, изказваха възхищението си от силата ми да премина през толкова голямо изпитание, но аз не се чувствах толкова силна. Те ми казваха, че съм смела. Аз – смела?!

Минаха няколко години, докато проумея, че не водя тази битка сама. Бог беше с мен през цялото време. Припомняйки си изминалите дни, се сещах как Той ме утешаваше, когато се чувствах изплашена. Откъде идваше силата ми? От Него.

И до днес се боря ежедневно с последствията на болестта, но всеки ден Бог е с мен и ми помага да продължавам напред, като ми дава смелост и сила да насърчавам другите.

 

Молитва: Боже, когато се борим за своето здраве, както и за живота си, Ти благодарим, че борбата не е само наша. Насърчавай ни с Твоята любов, която се изявява и в помощта на всеки човек, който ни подкрепя. Амин.

 

Мисъл за деня: Смелостта идва от вярата, която се изправя пред страха.

Джейл Бабула (Ню Джърси)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ПРЕЖИВЕЛИ ИНСУЛТ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply