Изявявай Божията доброта

Прочит: Матей 5:13-16

 

„Също така нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.“

(Матей 5:16)

 

Понякога виждаме злото в този свят и се питаме как Бог го допуска. Мисля, че по-скоро трябва да си задаваме друг въпрос: добротата, любовта и грижата доказателства ли са за Божието присъствие в нашия свят?

Аз чувствах Божията доброта, докато се възстановявах след операция за смяна на коленна става. Екипът, който се грижеше за мен, беше международен – от Русия, Индия, Филипините, Албания и Румъния. Всички тези помощници от различни краища на света бяха за мен много ценни. Те направиха всичко възможно, за да се възстановя напълно. Чувствах Божията помощ във всеки техен жест.

В света има много зло, но доброто, което идва от Бога, пронизва мрака, когато ние се грижим с любов за своите ближни. Бог е любов (вж. 1 Йоан. 4:8). Когато се отнасяме към другите с любов и милост, свидетелстваме за Бога в света.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти, че ни се откриваш, когато Те търсим. Помогни ни да живеем така, че да изявяваме пред света Твоята слава. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да изявя Божията доброта и любов на някого днес?

Стенли Хейс (Мичигън)

 

Да се молим за: МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply