Къде можем да отидем?

Прочит: Псалм 139:1-12

 

„Къде да отида от Твоя Дух? Или от присъствието Ти къде да побегна?“

                                                                                   (Псалм 139:7)

 

В Хималаите, обграден от Непал, Тибет и Китай, се намира най-високият връх в света – Еверест – 8848 метра. Някои алпинисти са го покорявали. За други любители на приключенията покоряването на високи върхове не е толкова интересно, колкото достигането до дълбочината на земните недра. Учените са установили, че най-дълбоката пещера, открита досега, е Крубера-Вороня, намираща се в Кавказ – 2191 метра.

Много кътчета от нашата планета все още не са открити от хората, но Бог, нашият Създател, е навсякъде. Защо тогава си мислим, че можем да се скрием от Него? Псалмистът също знаеше, че не може да избяга от Божието присъствие. Господ не може да ни призове във време или на място, където ще бъдем сами, без Него. Това не е ли чудесно! Бог ни казва: „Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя“ (Евреи 13:5). Исус напомня на Своите ученици: „Аз съм с вас през всички дни до свършека на века“ (Матей 28:20). Нека тези прекрасни обещания ни помогнат да живеем като верни Божии служители!

 

Молитва: Господи, където и да отидем, виждаме Твоята необятна творческа мощ. Молим Те да отвориш умовете и душите ни за всички възможности, които се откриват пред нас благодарение на Твоята милост. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е с нас винаги – и когато ходим по високи места, и когато сме в долината на мрачната сянка.

Питър Малет (Вирджиния)

 

Да се молим за: АЛПИНИСТИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply