Където и да отидем

Прочит: Исус Навин 1:1-9

 

„Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ, твоят Бог, е с теб където и да идеш.“

(Исус Навин 1:9)

 

Бях на гости при една приятелка мисионерка в Мексико Сити. Бяхме прекарали един цял ден в разходки и откриване на многото прекрасни места, които този град предлага. Докато се прибирахме с метрото към вкъщи вечерта, усетихме земетресение. Потънахме в тъмнина, защото изведнъж токът спря. Чувството беше ужасно. Вместо да вечерям и да си говоря с приятели, аз бях заклещена на непознато място сред огромна тълпа от хора под земята. Усещах, че изпадам в паника, но моята приятелка ме хвана за ръката. Това ми напомни, че не съм сама, и аз постепенно се успокоих. Трябваше само да изчакаме всичко да се оправи и да излезем на светло.

Библията ни обещава, че Бог винаги ще бъде до нас и ще ни помага. Той държи ръката ни дори в най-мрачните места, през които преминаваме, когато се чувстваме самотни, забравени и изплашени. Нека не забравяме това, за да можем спокойно да се връщаме към светлината.

 

Молитва: Боже, нека чувстваме Твоята подкрепяща десница днес и всеки ден. Напомняй ни, че благодарение на Твоята любов никога не сме сами. Амин.

 

Мисъл за деня: Колкото и дълбока да е тъмнината, Бог ще ни изведе на светло.

Девона Алисън (Мичигън)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАЗЧИТАТ НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply