Където сме

Прочит: Йеремия 29:12-14

„И ще Ме потърсите и ще Ме намерите, като Ме потърсите с цялото си сърце.“
(Йеремия 29:13)

Молитвеният ми живот рязко се промени, когато със съпруга ми се сдобихме с три деца за четири години. Научих се да се моля, докато мия съдове или отивам към магазина. Повечето ми молитви бяха кратки, например: „Помощ!“, а Бог чуваше всички тях. Всяка молитва има сила, защото Бог ни приема винаги.
Пример за това е животът на Сузана Уесли, която е имала 19 деца. Две от тях са Джон Уесли – основателят на методизма, и Чарлс Уесли – силен евангелизатор и невероятен творец на духовни химни. През XVII век Сузана се грижела за своето домакинство, готвела и вършела още куп задължения, но винаги отделяла специално време на Бога. Същият Бог, Който срещал Сузана в нейното натоварено ежедневие, среща и нас днес.
Дори тези, които не знаят какво е деца да тичат из къщата, знаят какво е да живееш натоварен живот. Но колкото и да сме натоварени, Господ знае къде сме и приема всяка наша молитва. Той се интересува от нашите чувства и иска да знае какво е в ума и сърцето ни – точно сега. Всеки ден можем да отделяме време, за да общуваме с Бога чрез молитва.

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти, че слушаш нашите молитви. Когато Те търсим, можем да бъдем обгърнати от Твоята невероятна любов. Амин.

Мисъл за деня: Бог е близо до мен – „винаги изпитана помощ в напасти“ (Псалм 46:1).
Синтия Лисънбий (Тексас)

Да се молим за: МАЙКИТЕ С МАЛКИ ДЕЦА.

Остави коментар

Live Reply