Как да устоиш!

Прочит: Марк 9:35-37

„Истина ви казвам: Който не приеме Божието царство като детенце, той никак няма да влезе в него.“
(Марк 10:15)

Обичам да се грижа за внучката си Моли, но наскоро тя имаше треска и не се чувстваше добре. Болно и изнервено двегодишно дете може да е истинско предизвикателство. Но Моли ме е научила на нещо важно за Божията любов. Когато се чувства тъжна и има нужда някой да я утеши, тя не плаче и не протяга ръце. Просто ме поглежда и казва: „Имам нужда да те гушна“, сякаш аз съм този, който търся утеха. Как някой може да устои на подобни думи!
Отношенията ни с Исус могат да бъдат такива. Често единственият повод да търсим Неговите обятия е нуждата от помощ. Това, което не осъзнаваме, е, че също като Моли, Той непрестанно ни казва: „Имам нужда да те прегърна“. Исус иска да ни прегърне дори когато ние не осъзнаваме, че се нуждаем от това. Той иска да бъде нашата крепост и сила, и то не само във време на беда. Как можем да устоим на подобна покана!
Всички ние сме Божи деца и също като Моли се нуждаем да кажем на своя небесен Баща: „Имам нужда да Те прегърна“. Марк 10:16 е едно насърчение за нас: „Прегърна ги и ги благослови, като положи ръцете Си на тях“.

Молитва: Исусе, искаме да се почувстваме сигурни в Твоята прегръдка. Имаме нужда от нея днес и във всеки един ден. Амин.

Мисъл за деня: Страхът и тъгата няма да надделеят, когато съм в Божите обятия.

Да се молим за: ДЕЦАТА И ТЕХНИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ.
Майлс Търнър (Илинойс)

Остави коментар

Live Reply