Как гледаш?

Прочит: 1 Царе 16:1-13

 

„… Господ изпитва всички сърца и знае всички помисли на ума…“

                                                                      (1 Летописи 28:9)

 

Отидох в магазина, за да си купя чиста газова бутилка за готварската ни печка. Продавачът ми предложи хубава, червена бутилка, която изглеждаше почти нова. Когато я сложих на мястото ѝ, чух звук, който по принцип предупреждаваше за изтичане на газ. Миризмата потвърди опасенията ми. Върнах се в магазина, за да сменя бутилката, като този път нямах претенции за външния вид. Дадоха ми една захабена бутилка, която обаче не изпускаше газ и вършеше чудесна работа.

Ние често обръщаме прекалено много внимание на външния вид, който в никакъв случай не е показателен за истинската същност на предметите или на хората.

Саул беше прекрасен човек, но след като стана цар, се отдалечи от Бога, затова Той го отхвърли. Господ заповяда на Самуил да помаже един от Есеевите синове за цар на Израил. Когато видя Елиав, пророкът си помисли, че той е Божият избраник, но Господ му каза, че не гледа на лице, а на сърце. Седем от Есеевите синове минаха пред Самуил, но нито един от тях не беше бъдещият цар. Накрая беше избран Давид – не заради външния му вид, а защото беше човек „според сърцето на Бога“ (Деяния 13:22).

 

Молитва: Боже, нека гледаме така, както гледаш Ти – не на лице, а на сърце. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог оценява верността на нашето сърце.

Прамила Баркатаки (Индия)

 

Да се молим за: СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ.

 

Остави коментар

Live Reply