Какви думи пазиш в сърцето си?

Прочит: Йов 22:21-28

 

„Тези думи, които ти заповядвам днес, нека бъдат в сърцето ти.“

(Второзаконие 6:6)

 

Омъжих се за фермер и се научих да консервирам плодовете от богатата ни реколта. Можех да правя всякакви консерви: от царевица, боб, домати и от различни плодове. Всичко това изискваше много учене и много работа, но аз не се отказах. Трудът даваше резултат и през зимата се наслаждавахме на разнообразните зеленчукови консерви и конфитюри.

По подобен начин ние трябва да се стремим да съхраняваме Божието слово в сърцата си, за да черпим насърчение във време на беда. Когато сме спокойно и нямаме сериозни проблеми, думите на Бога могат да ни събудят от духовната леност, както киселите и лютиви консерви събуждат нашите сетива. А обещанията за Божията грижа и любов във всяко време от нашия живот са като сладко от уханни плодове.

Запомнянето на библейски стихове е трудно за мен, но не се отказвам, защото това променя моето сърце, като го превръща в хранилище на Божието слово, от което мога да черпя мъдрост и любов.

 

Молитва: О, Боже, помагай ни да запомняме Твоите думи и ги запечатвай в умовете ни, за да ни насърчават в трудностите. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Кои думи от Божието слово пазя в сърцето си?

Линда Бони Оулин (Ню Йорк)

 

Да се молим за: ФЕРМЕРИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply