Какво е посланието ми?

Прочит: Ефесяни 6:10-20

„Христовото слово да се вселява във вас богато…“
(Колосяни 3:16)

По време на една екскурзия в Атина минах по улица, на която свиреше група и имаше много щандове за продажба. На един от тях продавачката ми предложи безплатна тениска, шапка и брошка. Аз с радост приех. На следващия ден облякох тениската, но тъй като не познавах града, се притеснявах. Нямах представа какво означава надписът на гръцки, който трябваше да показвам цял ден, докато разглеждам забележителностите. Всички местни обаче знаеха. Ами ако пишеше нещо, което не одобрявам?
Докато разговарях с един продавач, той ми каза: „Харесвам тениската Ви“. Отговорих, че не зная какво пише, а той ми преведе надписа: „Има много приключения, които трябва да преживееш. Дрогата не е от тях“. Спокойна, че нося послание, което подкрепям, продължих разходката си без притеснение.
Това ме накара да се замисля колко често нося послание, което не осъзнавам. Не винаги става въпрос за надпис на дрехите ми, а например за начина, по който се държа с хората, думите, които им казвам, изражението ми. Всичко това излъчва послание. Искам то да казва, че Исус живее в мен.

Молитва: Господи, помогни ни така да подбираме думите и делата си, че да Те прославят и да носят Твоето послание в света. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Какви трябва да са думите и делата ми, за да отразяват живота ми в Христос?
Джесика Лип (Орегон)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПЪТУВАТ.

Остави коментар

Live Reply