Каквото посееш

Прочит: Йоан 13:34-35

 

„… понеже каквото посее човек, това и ще пожъне.“

(Галатяни 6:7)

 

Да се запознаеш със своите съседи, може да бъде голямо приключение. На отсрещната страна на нашата улица живее 91-годишна жена, която е вдовица и е почти напълно сляпа. Когато за пръв път разговаряхме, тя ме изпрати с думите: „Бог да ви благослови“. Това ме изненада. По-късно жената ни обясни, че е християнка, но не ходи на църква заради здравословното си състояние. Освен почти изгубеното зрение, тя трудно се придвижваше и не беше безопасно да излиза далеч от дома.

Предложих ѝ да я посещавам веднъж седмично и да ѝ чета от Библията. Исках да ѝ помогна да понася по-лесно невъзможността да посещава църквата. Сега не съм сигурна дали Бог направи възможно аз да послужа на тази наша съседка, или тя на мен. Аз ходя редовно при нея и чета от Словото, а нейната любов към Бога е пример за самата мен. Когато разбра, че пиша християнска литература, новата ми приятелка ме помоли да ѝ прочета нещо. Тази жена винаги се отнася с уважение и се стреми да насърчи другия.

Бог направи така, че моето желание да помогна на жената от нашата улица донесе радост и на нея, и на мен. Какво благословение е това, че „всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога“ (Римляни 8:28)!

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за мира, радостта и чувството за ясна цел, които ни подаряваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни призовава да общуваме със своите ближни.

Шърли Маккой (Флорида)

 

Да се молим за: СВОИТЕ БЛИЖНИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply