Към хълмовете

Прочит: Псалм 121:1-8

 

„Издигам очите си към хълмовете. Откъде иде помощта ми? Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята.“

                                                                                    (Псалм 121:1-2)

 

Преди да стане кадет, моят син и останалите кандидати бяха подложени на сериозно физическо изпитание. Аз и майка му го подкрепяхме през цялото време – пишехме му, молехме се за него и го насърчавахме да чете Псалм 12, който ни е любим. Този псалм беше насърчение за него точно там – в Колорадските планини: „Издигам очите си към хълмовете. Откъде иде помощта ми? Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята“. Ние често казвахме на сина си да издига поглед към върховете, които го заобикалят, и да не забравя откъде идва помощта.

Когато подготовката приключи, синът ни сподели, че вярата в Христос и нашето насърчение са му помогнали да премине по-леко през това изпитание. Когато стана кадет, той продължи да уповава на Бога и редовно ходеше на църква. През двадесетте години служба като пилот той беше уверен, че Господ е близо.

Когато се сблъскваме с изпитания – болест, загуба на близки хора, безработица – можем да прочитаме Псалм 121 и да издигаме очите си към Господа, от Когото идва помощта ни.

 

Молитва: Благодарим Ти, о, Господи, че винаги можем да се обърнем към Теб с увереност, че си с нас и се грижиш за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Където и да съм, мога да търся Божията помощ.

Доналд Хъфман (Северна Каролина)

 

Да се молим за: СЛУЖИТЕЛИТЕ В АРМИЯТА.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply