Към простора

Прочит: Псалм 19:1-6

„Мислете за горното, а не за земното.“
(Колосяни 3:2)

Старата бреза, която растеше пред прозореца на спалнята ми, имаше голяма корона, която напълно закриваше гледката. Обичах да я гледам при всяка смяна на сезоните.
Преди известно време се случи инцидент и тя умря. Първо много се натъжих, защото навън изглеждаше пусто, но не след дълго забелязах, че докато лежа в леглото си, за пръв път мога да видя небето през прозореца. Сега се радвам на цветовете му – белите облачета, дневната синева, мрака, на който се открояват звездите през нощта. Докато се моля, имам прекрасна гледка към небето, която изпълва сърцето ми с радост.
За съжаление, понякога в страната ни е доста мрачно и е трудно да видиш слънцето и звездите. И в духовния ни живот грешките и трудностите отклоняват нашето внимание и се отдалечаваме от Бога, въпреки че Неговата милост остава неизменна. Вместо да се концентрираме върху това, което ни разсейва, можем да насочим вниманието си изцяло върху общението с Бога.

Молитва: Господи, давай ни мъдрост, за да насочваме вниманието си изцяло върху Твоето неизменно присъствие, вместо върху трудностите. Амин.

Мисъл за деня: Кое ме отклонява от общението с Бога?
Майре Сим (Естония)

Да се молим: ДА НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАМЕ.

Остави коментар

Live Reply