Към светлината

Прочит: Лука 24:13-35

 

„В началото беше Словото… В Него беше животът и животът беше светлина на човеците.“

                                                                                (Йоан 1:1, 4)

 

Като деца с по-малкия ми брат прекарвахме много време в нощен лов на ракуни в близката до дома ни в Южна Индиана гора. Една тъмна и облачна нощ забравихме да настроим компаса си. За час двете ни кучета се бяха отдалечили толкова много, че докато ги намерим, се изгубихме в гората. Лутахме се в тъмното в опит да намерим пътя до колата. Накрая се сетихме какво ни беше учил татко: „Ако се изгубите през нощта, не се лутайте наоколо. Погледнете през дърветата и потърсете светлина в далечината. Когато видите такава, последвайте я и тя ще ви отведе на безопасно място“. Решихме да направим точно така.

Ние, християните, понякога изгубваме чувството си за смисъл. Също като двамата ученици, пътуващи към Емаус, можем да се обезсърчим, когато изгубим от погледа си Исус. Това, от което те имаха нужда, бе да видят малка светлина, която да им покаже правилната посока. Когато Исус им се разкри, вярата им се възвърна. Те си казаха: „Не гореше ли в нас сърцето ни, когато ни говореше по пътя и когато ни тълкуваше Писанията?“.

Светлината, от която двамата ученици се нуждаеха, беше в думите на Исус. Когато се изгубим в тъмнината на живота, можем да намерим светлина в Божието слово.

 

Молитва: О, Боже, помогни ни да виждаме Твоята светлина в живота си. Нека посоката, която следваме, да ни води по-близо до Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще търся Божията светлина в Божието слово.

Тери Тъли (Тенеси)

 

Да се молим за: СВОИТЕ БРАТЯ.

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply