Камъчета в езерото

Прочит: Матей 22:34-40

 

„И който напои един от тези, малките, само с чаша студена вода в името на ученик, истина ви казвам, никак няма да изгуби наградата си.“

                                                                          (Матей 10:42)

 

Мечтата ми е да благовествам на хиляди хора на голям стадион или да издам християнски албум, който да разпали много сърца за Бога. Много ми се иска да направя за Христос нещо велико.

Като бях малък, обичах да хвърлям камъчета в езерото и да чувам звука при съприкосновението с водната повърхност. Големите камъни разплискват водата, но дори малките гладки камъчета имат своето въздействие – те предизвикват малки вълнички, които се разпространяват и задвижват листата и тръстиките, плаващи във водата.

Нашите малки знаци на вяра и жестове на любов – топлата усмивка, протегнатата ръка, дребните подаръчета – могат да предизвикат вълни, които да раздвижат нечий живот и да разкрият на хората Христос.

 

Молитва: Любящи Боже, помагай ни да не спираме с любовта и подкрепата си към другите да задвижваме твърде успокоените води в този свят. Давай ни сила да обичаме хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Малките дела на вяра могат да променят нечий живот.

Кийт Хъниман (Южна Африка)

 

Да се молим за: ЕВАНГЕЛИЗАТОРИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply