Камъни по пътя

Прочит: Неемия 2:1-8

„… като съм уверен именно в това, че Онзи, Който е започнал добро дело във вас, ще го усъвършенства до деня на Исус Христос.“
(Филипяни 1:6)

Местността, където живеем, е наречена „Фермата на скалистия хълм“, защото е пълна с огромни камъни. Те са създавали много неприятности, но имат и положителен ефект – заздравяват земята. Затова са ни необходими.
Когато погледна назад към последните 34 години, виждам много тежки камъни по пътя си: остри думи, отхвърляне, страх от провал, изолация, болести. Дълги години събирах тези камъни, трупах ги и ги съзерцавах в отчаяние.
Вероятно Неемия също е бил отчаян при новината, че стените на Йерусалим са разрушени, а портите – изгорени. Той обаче реши да съгради стените отново. Пътят му не беше лесен, но с камъните на омразата, болката и отчаянието Неемия съгради новата надежда на своя народ.
Когато се обърнем назад, със сигурност ще видим камъни, които са ни наранявали, но имаме избор: да издигнем с тях кула на отчаянието или да позволим на Бога да съгради новите основи на нашия щастлив живот, който да вдъхва надежда и на други.

Молитва: Любящи Татко, когато сме наранени, помагай ни да търсим Твоята утеха, изцеление и водителство. Амин.

Мисъл за деня: Бог може да използва дори камъните в моя живот, за да съгради нещо голямо.
Саманта Парсънс (Западна Вирджиния)

Да се молим за: СТРОИТЕЛИТЕ.

Остави коментар

Live Reply