Камъните ще извикат

Прочит: Лука 19:32-40

 

„… Казвам ви, че ако тези млъкнат, то камъните ще извикат.“

(Лука 19:40)

 

Миналата година, точно преди празника Възкресение Христово нашият пастор изнесе прекрасна проповед върху днешния прочит – тържественото влизане на Исус в Йерусалим. Той подчерта колко е важно не само да се определяме като християни, но и да споделяме с хората своята вяра. Когато си тръгвахме от църквата, разпоредителите дадоха на всеки от нас по едно камъче, което да ни напомня за думите на Исус: „ако тези млъкнат, то камъните ще извикат“.

Нося своето камъче с мен почти всеки ден. Всеки път, когато потърся в джоба си ключа за колата, се сещам за него и за Божията любов към мен. Тогава благодаря на Бога за всичко, което ми е подарил.

В днешното време на комуникация от разстояние, в което рядко се гледаме в очите със своите събеседници, осъзнавам какво благословение е да можем да се обърнем към Бога във всеки един момент с пълната увереност, че Той ни обича и чува нашите молби. Също толкова голямо благословение е възможността да споделяме това с другите.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че жертва Своя Син, за да ни научиш как да обичаме и да живеем пълноценно. Молим се така, както ни научи Той: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Как мога да споделя своята вяра днес?

Рос Рамзи (Северна Каролина)

 

Да се молим за: КАМЕНОДЕЛЦИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply