Канара и утеха

Прочит: Осия 11:1-4

 

„Като някой, когото майка му утешава, така Аз ще ви утеша.“

(Исая 66:13)

 

„В моя превод се казва нещо различно“ – отбеляза жената, с която водехме дискусия върху Псалм 91. В него Бог е сравнен с крепост, която ни пази от зло. Бяхме стигнали до образа на птицата от четвъртия стих. В нашите немски преводи той не е еднозначен. В едно от изданията Бог е сравнен с квачка, която се грижи за своите пилета, докато в Лутеровия превод се говори за силна птица, която закриля с големите си крила. Моята помощничка в дискусията харесваше образа на орела, който вдъхва усещане за сила и сигурност. В началото се съгласих с нея, но колкото повече мислех върху това, толкова повече не бях съгласна.

С напредването на възрастта оценявам все повече това, което моята майка е правила за мен: безсънните нощи, помощта във всяко начинание, домакинската работа, мъдрите съвети, молитвите. Какво ли ѝ е струвало непрестанно да бъде до мен!

Представям си Бога именно като квачката, която се грижи за своите деца и е готова да се пожертва за тях. Бог е нашата канара, но и нашата утеха.

 

Молитва: Боже, наша защита и утеха, благодарим Ти, че се грижиш за нас – Твоите деца. Благодарим Ти за образите от Твоето слово, които ни помагат да Те познаваме по-добре. Амин.

 

Мисъл за деня: Нашият небесен Баща е наша сила и закрила.

Алина Канаски (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ВОДЕЩИТЕ НА БИБЛЕЙСКИ УРОЦИ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply