Картичка в пощата

Прочит: Плачът на Йеремия 3:25-33

„Понеже, ако и да наскърби, Той пак ще и да се съжали според многото Си милости.“
(Плачът на Йеремия 3:32)

Моята приятелка ми изпраща поздравителни картички през последните 30 години – не само за рождения ми ден и за Рождество, а за всеки празник. Никога не пропуска. Преди известно време се случи голяма трагедия и домът ѝ изгоря до основи. Тя изгуби всичко, което имаше. Тогава си помислих, че повече няма да получавам картички от нея, но те продължиха да пристигат. Три седмици след пожара получих една за празника на св. Патрик – с обичайния мил поздрав и най-добри пожелания. Бях поразена. При цялата тази трагедия как изобщо има сила да се занимава с това? Имаше само едно обяснение за подобна сила – нейната вяра.
Моята приятелка няма представа какъв пример за християнска вяра ми даде. Изпращането на поздравителни картички може да изглежда тривиално, но да изгубиш всичко и да имаш силите да пожелаеш нещо мило на някого, със сигурност не е тривиално. Това е невероятно свидетелство. Докато аз си мислех как ще се справи, тя се е държала здраво за това, което никой не може да ѝ отнеме – Исус Христос и Неговото обещание за любов. Неугасващото желание на моята приятелка да зарадва някого, е пример, за който съм благодарна.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за хората, които оформят и заздравяват нашата вяра. Помогни и на нас да бъдем пример за другите. Амин.

Мисъл за деня: Бог е силен да изкупва, затова никоя трагедия не може да разруши моята вяра.
Труди Шнайдър (Пенсилвания, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ ДОМОВЕТЕ СИ ЗАРАДИ ПОЖАР.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply